Kesäinen pizzatasku

Pizzapohja
25 g hiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,4 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
pieni kourallinen basilikan lehtiä

Pizzan täytteeksi
200 g mozzarellaa
1tl oreganoa tai pizzamaustetta

Salaatti
1/2 jäävuorisalaatti
1/2 punainen paprika
1/2 kurkku
2 punasipulia nipusta
100 g fetajuustoa, esim. Patros

 
 

Valmista pizzataikina liuottamalla ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Valmista sillä aikaa tomaattikastike lisäämällä sauvasekoittimen astiaan tomaatit, suola ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi ja revi sitten joukkoon muutama basilikanlehti. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos haluat oikaista, voit käyttää kaupan valmista pakastepizzataikinaa ja pizzakastiketta.

Levitä tomaattikastike tasaisesti pohjien päälle. Revi pinnalle mozzarellajuusto ja oregano. Kypsennä 225-asteisessa uunissa (käytä sekä ylä- että alavastuksia) noin 15 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se on saanut vähän väriä ja juusto pinnalla on sulanut.

Valmista salaatti. Irroita ja pese jäävuorisalaatin lehdet. Revi salaatinlehdet kulhoon. Silppua paprika, kurkku ja tuore punasipuli varsineen salaatin sekaan. Hienonna sekaan myös fetajuusto.

Ota pizza uunista ja anna jäähtyä hetki. Levitä lämpimän pizzan vajaalle puolikkaalle salaattia ja käännä toinen puoli ikään kuin kanneksi salaatin päälle. Nauti hyvässä seurassa kauniissa kesäillassa raikkaan juoman kera!

Kesäinen pizzatasku

Pizzapohja
25 g hiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,4 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
pieni kourallinen basilikan lehtiä

Pizzan täytteeksi
200 g mozzarellaa
1tl oreganoa tai pizzamaustetta

Salaatti
1/2 jäävuorisalaatti
1/2 punainen paprika
1/2 kurkku
2 punasipulia nipusta
100 g fetajuustoa, esim. Patros

 

Valmista pizzataikina liuottamalla ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Valmista sillä aikaa tomaattikastike lisäämällä sauvasekoittimen astiaan tomaatit, suola ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi ja revi sitten joukkoon muutama basilikanlehti. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos haluat oikaista, voit käyttää kaupan valmista pakastepizzataikinaa ja pizzakastiketta.

Levitä tomaattikastike tasaisesti pohjien päälle. Revi pinnalle mozzarellajuusto ja oregano. Kypsennä 225-asteisessa uunissa (käytä sekä ylä- että alavastuksia) noin 15 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se on saanut vähän väriä ja juusto pinnalla on sulanut.

Valmista salaatti. Irroita ja pese jäävuorisalaatin lehdet. Revi salaatinlehdet kulhoon. Silppua paprika, kurkku ja tuore punasipuli varsineen salaatin sekaan. Hienonna sekaan myös fetajuusto.

Ota pizza uunista ja anna jäähtyä hetki. Levitä lämpimän pizzan vajaalle puolikkaalle salaattia ja käännä toinen puoli ikään kuin kanneksi salaatin päälle. Nauti hyvässä seurassa kauniissa kesäillassa raikkaan juoman kera!

 

Kokkaa kasviksista!

Valkoinen kesäkurpitsapizza

Kesäkurpitsakeitto

Kesäkurpitsapasta

Kasvispihvit lantusta, kesäkurpitsasta ja parsakaalista

Pikkelöity kesäkurpitsa

Marinoitu ja grillattu kesäkurpitsa

Kesäinen pizzatasku

Varsiparsakaalirisotto

Pensasmustikkasalaatti

Mustikkavinegretti

Tilli-creme fraiche

Voissa haudutettua perunaa ja tilliä

Yrtti-chilipaahdetut kurpitsat ja lanttu

Purjorisotto

Kyssäkaali-coleslaw

Kyssäkaalisalaatti

Lehtikaaligratiini

Härkäpapupesto

Härkäpapu-perunasalaatti

Pensaspapu-sienigratiini

Paahdetut varsiparsakaalit

Juuressipsit

Parmesandippi

Pekoni-sipulihilloke

Mummon kurkut & kruunutilli

Suolapedillä paahdetut sipulit

Paahdettu valkosipuli

Lantturanskalaiset

Lanttusämpylät

Tulinen tomaattisalsa

Juureschutney

Kasvisliemi

Tilliöljy

Porkkanapannacotta

Saisiko olla tuoreita ja terveellisiä vihanneksia?

Jäävuorisalaatti


Raikas ja rapea!

Kesäkurpitsa


Monipuolinen herkku!

Kyssäkaali


Oiva C-vitamiinin lähde!

Lanttu


Monikäyttöinen juures!

Punasipuli


Makua ja väriä!

Valkosipuli


Luonnon oma antibiootti!

Sipulinippu


Jokapaikan sipuli!

Tilli


Kalan ja perunoiden kaveri!

Kruunutilli


Kruunaa ravut ja kurkut!

Colomba-peruna


Maukas ja kiinteä!

Pensaspapu


Terveyttä ja makua!

Härkäpapu


Proteiinipommi!

Avomaan-kurkku


Kevyt ja rapsakka!

Parsakaali


Todellista superruokaa!

Purjo


Miedon maukas sipuli!

Myskikurpitsa


Maistuva ja mehevä!

Varsiparsakaali


Terveellistä herkkua!

Porkkana


Purtavan hyvää!

Palsternakka


Mausteisen maukas!

Lehtikaali


Oikea ihmevihannes!

Retiisi


Rapsakan rouskuva!

Pensasmustikka


Mums nams mustikkaa!