Kesäinen pizzatasku

Pizzapohja
25 g hiivaa
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,4 dl oliiviöljyä
5 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike
1 tlk (400 g) kokonaisia kuorittuja tomaatteja
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
pieni kourallinen basilikan lehtiä

Pizzan täytteeksi
200 g mozzarellaa
1tl oreganoa tai pizzamaustetta

Salaatti
1/2 jäävuorisalaatti
1/2 punainen paprika
1/2 kurkku
2 punasipulia nipusta
100 g fetajuustoa, esim. Patros

Valmista pizzataikina liuottamalla ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita muut ainekset joukkoon ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Anna taikinan kohota liinan alla noin kaksinkertaiseksi. Valmista sillä aikaa tomaattikastike lisäämällä sauvasekoittimen astiaan tomaatit, suola ja oliiviöljy. Aja tasaiseksi ja revi sitten joukkoon muutama basilikanlehti. Laita hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Kauli kohonnut taikina jauhotetulla alustalla 2-4 pyöreäksi pizzapohjaksi ja siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jos haluat oikaista, voit käyttää kaupan valmista pakastepizzataikinaa ja pizzakastiketta.

Levitä tomaattikastike tasaisesti pohjien päälle. Revi pinnalle mozzarellajuusto ja oregano. Kypsennä 225-asteisessa uunissa (käytä sekä ylä- että alavastuksia) noin 15 minuuttia. Pohja on kypsä, kun se on saanut vähän väriä ja juusto pinnalla on sulanut.

Valmista salaatti. Irroita ja pese jäävuorisalaatin lehdet. Revi salaatinlehdet kulhoon. Silppua paprika, kurkku ja tuore punasipuli varsineen salaatin sekaan. Hienonna sekaan myös fetajuusto.

Ota pizza uunista ja anna jäähtyä hetki. Levitä lämpimän pizzan vajaalle puolikkaalle salaattia ja käännä toinen puoli ikään kuin kanneksi salaatin päälle. Nauti hyvässä seurassa kauniissa kesäillassa raikkaan juoman kera!