Lantturanskalaiset

Kaksi keskikokoista lanttua
2 tl oliiviöljyä
1 tl merisuolaa

Helppo auracreme! Yhdistä kaksi purkkia kermaviiliä ja paketti raastettua aurajuustoa ja tarjoile lantturanskalaisten kanssa. Myös majoneesi sopii lantturanujen kanssa herkuteltavaksi.

Yhdistä lantturanut kasvispihveihin ja lanttusämpylöihin, ja saat mainion hampurilaisaterian. Kruunaa annos tulisella tomaattisalsalla!

Tee näin: Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori lantut ja viipaloi ohuiksi, ranskanperunaa muistuttaviksi suikaleiksi. Levitä lanttusuikaleet uunin pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle oliiviöljyä ja merisuolaa. Pyörittele lanttusuikaleita pellillä niin, että öljy ja suola leviävät tasaisesti. Paahda lantturanskalaisia uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet kauniin, paahtuneen pinnan. Vinkki! Jos sinulla on rasvakeitin, jäähdytä uunista tulleet paahdetut lantut huoneenlämmössä ja paista sitten rapeiksi rasvakeittimessä.