Pensasmustikkasalaatti200 g jäävuorisalaattia |
|
Huuhtele ja kuivaa salaatti ja revi lehdet sopivankokoisiksi palasiksi laakeaan tarjoiluastiaan. Huuhtele lehtikaalin lehdet ja poista kovat lehtiruodit (keskellä oleva "runko"). Jos kaupastasi ei löydy punaista lehtikaalia, käytä vain vihreää. Leikkaa lehdet kapeiksi suikaleiksi ja lisää salaatin joukkoon. Pese ja viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi kuorimaveitsellä, juustohöylällä tai raastimella. Huuhtele pensasmustikat ja lisää ne salaattiin. Viimeistele haluamillasi yrteillä tai herneenversoilla. Lisää halutessasi vielä juuressipsejä tuomaan rapeutta salaattiin. Mustikkasalaatin kruunaa pensasmustikkavinegrette. Tarjoile vinegrette erikseen tai annostele vasta lautasille. |