Lanttusämpylät

10 pientä sämpylää

25 g hiivaa
2,5 dl vettä
40 g sulatettua voita
0,5 dl kauraleseitä
150 g lanttua raastettuna
1,5 tl suolaa
4 dl vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää lantturaaste, kauraleseet, voisula ja suola. Lisää puolet jauhomäärästä, sekoita tasaiseksi ja lisää sitten loput jauhot ja sekoita. Taikina saa jäädä suhteellisen löysäksi, jotta lopputuloksena on pehmeän kuohkeita sämplyöitä. Kohota taikinaa puoli tuntia liinan alla. Muotoile sämpylät pyöreiksi käyttäen apuna jauhoja ja laita leivinpaperin päälle uunin pellille. Anna kohota vielä noin 15 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele sämpylöiden pinta voisulalla ja paista uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylöissä on kaunis, kullanruskea pinta.