Pikkelöity kesäkurpitsa

2 dl etikkaa
4 dl sokeria
6 dl vettä
1 kesäkurpitsa
Tuoreita yrttejä, kuten rosmariini ja timjami
Mustapippuria
Laakerinlehtiä

Vinkki! Kurpitsan voi korvata myös esimerkiksi sipulilla, punasipulilla, retiisillä tai kukkakaalilla.

Valmista pikkeliliemi perinteisellä 1-2-3 –säännöllä; 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä. Sekoita liemen ainesosat kattilassa, kiehauta liemi ja siirrä kattila pois liedeltä. Liemen voi maustaa esim. tuoreilla yrteillä, kuten rosmariinilla tai timjamilla, kokonaisilla pippureilla ja laakerinlehdillä.

Poista kesäkurpitsasta kannat ja kuori se kuorimaveitsellä. Leikkaa kurpitsa kolmeen yhtä suureen palaan ja edelleen noin 3-4 cm mittaisiksi paloiksi. Kaada liemi mausteineen kurpitsojen päälle ja anna tekeytyä vähintään tunnin ajan. Kurpitsat voi laittaa jääkaappiin pikkelöitymään jo tarjoamista edeltävänä iltana.

Testaa myös marinoitua, grillattua kesäkurpitsaa.